Over U.S. Histos

Utrechtse Studentenzeilvereniging Histos

De Utrechtse Studentenzeilvereniging Histos is met meer dan 500 leden de grootste zeilvereniging voor studenten in Europa. Als studentenzeilvereniging staat zeilen bij ons hoog in het vaandel. Zowel de beginnende als gevorderde zeiler kan bij Histos verder groeien in de zeilsport. Per jaar organiseert de vereniging circa 200 zeilactiviteiten, van losse zeildagen tot vakanties van meer dan een week. Deze zeilactiviteiten vinden plaats op de 8 verschillende disciplines die de leden van Histos samen bevaren. Leren zeilen op een valk, het varen van een wedstrijd op een van de wedstrijdboten of het delen van de zeilliefde door les te geven, alles behoort tot de mogelijkheden. 

Als er niet gezeild wordt, wordt er geborreld op het sociëteitsschip ‘De Oude Buis’, gelegen in het centrum van Utrecht. Elke maandag- en donderdagavond opent het omgebouwde vrachtschip haar deuren voor de leden van Histos.  

Alles in de verenging wordt georganiseerd door de leden zelf, hiervoor heeft de U.S. Histos ongeveer 30 commissies. In deze commissies kunnen leden hun steentje bijdragen aan het reilen en zeilen van de vereniging. 

Eerstejaars leren de vereniging kennen in een zeilteam. Met het zeilteam kan je deelnemen aan de vele eerstejaarsactiviteiten en ontdekken bij welke discipline jouw zeilershart komt te liggen.

Al ben je een doorgewinterde zeiler of een heuse landrot, bij Histos is plek voor iedereen!

Onze sponsoren