Nieuws

Inloggen op de nieuwe site

Beste leden,

Vanaf 1 januari gaat Histos over op een nieuw ICT systeem, Congressus. In de vorige mail heb ik aangegeven dat jullie later meer informatie zouden krijgen over de nieuwe website, bij deze.

Inloggen
In de tweede week van de kerstvakantie krijgen jullie een mail van Congressus. Hierin staat een persoonlijke link waarmee jullie worden doorverwezen naar de nieuwe site.

Stap 1: Als eerste ga je akkoord met de voorwaarden voor het gebruik van Congressus.

Stap 2: Vervolgens kan je je gegevens checken. Het is fijn als je dit even checkt, want dan staan jouw gegevens goed in het systeem. Hier kan je gelijk een eigen profielfoto instellen! Het is bij het controleren van je gegevens verplicht dat je een SEPA-machtiging geeft, dit is voor de incasso van Histos.

Stap 3: Maak een wachtwoord aan.

Stap 4: Log in!

Activiteiten
Aanmelden
Als je eenmaal bent ingelogd kan je je aanmelden voor activiteiten. Het aanmelden is niet heel anders dan op de oude site. Ga naar de activiteiten via de balk bovenin. Als je naar de activiteit gaat kan je klikken op aanmelden. Hierna zie je de prijs van de activiteit en bevestig je je deelname. Als je je deelname hebt bevestigd kom je gelijk op de deelnemers-/reservelijst. Hier ontvang je daarna ook nog een mail van.

Afmelden
Het afmelden is wel anders dan bij de vorige site. Hierbij zijn de termijnen van de afmeldregeling belangrijk. Voordat de termijn van de afmeldregeling ingaat kan je je gewoon via de site afmelden. Je gaat dan meteen van de lijst af en hoeft niet te betalen. Als de termijn van de afmeldregeling wel is ingegaan dan stuur je een mail naar afmelden@histos.nl om je te kunnen afmelden. Hierna verwerkt het bestuur je afmelding en betaal je een deel van de deelnemersprijs, afhankelijk van de afmeldregeling. De afmeldregeling is als volgt:
Kleine activiteit:
3 tot 2 weken: Halve deelnemersgeld 
Laatste twee weken: Hele deelnemersgeld
No-show: Hele deelnemersgeld + 100% boete (max. €20) 

Grote activiteit: 
5 tot 3 weken: Halve deelnemersgeld 
Laatste drie weken: Hele deelnemersgeld 
No-show: Hele deelnemersgeld + 100% boete (max. €20)  

Het aandragen van een vervanger kan pas als er geen reservelijst meer is.

Reservelijst
Als je op de reservelijst staat krijg je nu een bericht van het bestuur of je op de deelnemerslijst zou willen. In het nieuwe systeem is dit niet meer zo. Je wordt in principe direct op de deelnemerslijst geplaatst als iemand zich afmeldt. Voor de eerste periode is er een overgangsregeling. Als iemand zich afmeldt binnen de afmeldregeling en jij staat als eerste op de reservelijst krijg je in de overgangsperiode als nog een bericht van het bestuur. Na afloop van de overgangsperiode krijg je dit bericht niet meer en ben je zelf verantwoordelijk voor je plek op de reservelijst. Zorg er dus voor dat je jezelf van de reservelijst haalt als je niet meer kan. Als je op de reservelijst staat krijg je een bevestigingsmail van de instructiecommissaris, voordat de afmeldregeling in gaat, waarbij je kan aangeven of je op de reservelijst wilt staan of niet.

Verhuursysteem
Het verhuursysteem dat wij via Congressus krijgen is helaas nog niet af voor de overgang. Daarom blijft de huidige verhuursite in gebruik tot dat het onderdeel van Congressus af is. Op de nieuwe site komt een link naar de oude verhuursite. Hier moet je inloggen met je oude inloggegevens.

Social media
Histos heeft nu een aantal social media kanalen. Per januari gaat hierin een ding veranderen. De foto’s van de PXL worden vanaf dan op de site geplaatst in plaats van in de PXL-Facebookgroep. Op de site kan je wel op de foto’s reageren en de foto’s liken.

De algemene Histos Facebookgroep blijft voor nu hetzelfde. Bepaalde berichten die nu in de groep worden geplaatst zullen in de loop der tijd naar de site verplaatsen.

De oude site
De oude site komt op een ander domein. Dit domein is oudhistos.nl. Op deze manier blijft de oude site bestaan! Als je je wachtwoord vergeten bent voor het verhuursysteem kan je via de oude site een nieuw wachtwoord aanvragen.

Vanaf 6 januari ben ik beschikbaar voor al jullie vragen. 

Met vriendelijke groet,

Jet Schoemaker

h.t. secretaris der U.S. Histos

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren