Wedstrijden

Wat betreft wedstrijdzeilen is er bij de U.S. Histos voor ieder wat wils. Voor de zeilers die houden van af en toe een gezellig wedstrijdje zijn er op bijna iedere discipline mogelijkheden voor laagdrempelige wedstrijden en er zijn natuurlijk ook nog de WedCie-wedstrijden. De wat fanatiekere wedstrijdzeilers kunnen bij ons terecht in een wedstrijdteam op de J22 of er is de mogelijkheid om met onze Beneteau First 31.7 aan grote wedstrijden zoals bijvoorbeeld de North Sea Regatta deel te nemen.

Georganiseerd door de U.S.Histos

Onze wedstrijdcommissie, de WedCie, organiseert een aantal wedstrijden voor leden van de U.S. Histos en ook nog een wedstrijd voor heel studerend Utrecht. Het eerste wat de WedCie organiseert zijn kleine wedstrijden op het introductie weekend, de nieuwe leden van de U.S. Histos kunnen op deze manier meteen kennis maken met het wedstrijdzeilen. Verder worden er ook wedstrijd theorie avonden georganiseerd, deze vinden plaats tijdens de wintermaanden en biedt ieder Histos-lid de mogelijkheid alle ins en outs van het wedstrijdzeilen te leren aan. De tactieken die hier worden geleerd kunnen weer tijdens de andere wedstrijden worden toegepast. De clubkampioenschappen zijn dé strijd om de clubbeker van de U.S. Histos. Vanuit alle hoeken van de vereniging komen we samen op ons eigen eiland in Vinkeveen om zeilers en borrelaars te laten integreren en om te strijden om de titel ‘Clubkampioen der U.S. Histos’.

De enige externe wedstrijd die de WedCie organiseert is het USZK, het Utrechts Studenten Zeil Kampioenschap. Dit vindt plaats aan het begin van de zomervakantie, begin juli. Hierbij zijn niet alleen de leden van de U.S. Histos uitgenodigd, maar alle studenten van Utrecht! Overdag worden er heel fanatiek wedstrijden gevaren op 16m2en en ’s avonds komt heel studerend Utrecht bij elkaar op ‘De Oude Buis’ voor een avondmaaltijd en een gezellige borrel.

Externe wedstrijden

Ook is er een groot aantal externe wedstrijden waar onze leden aan mee kunnen doen met onze J22 of kajuitjacht . De North Sea Regatta wordt over het algemeen allebei deze disciplines gevaren, en andere voorbeelden van wedstrijden zijn de Almere Regatta, Van Uden Reco regatta, Delta week, Travemünder Woche, EK’s en WK’s op de J22, de Eneco Luchterduinenrace en Ronde om Pampus op de Nacra 570 en de Ronde om Noord-Holland, de 24-uurs zeilrace en de CAM-race op het kajuitjacht.

Voor vragen over het wedstrijdzeilen binnen Histos kun je altijd mailen naar wedstrijdcommissaris@histos.nl!