De Oude Buis

Borrels

Het hele studiejaar door is er iedere maandag- en donderdagavond, en iedere eerste derde vrijdag van de maand borrel op "De Oude Buis", het verenigingsschip van de U.S. Histos. "De Oude Buis" is open vanaf 21:30, behalve op maandagen, dan wordt er vanaf 19:30 gegeten.
Houd goed de aankondigingen op de website en op ''De Oude Buis'' in de gaten voor speciale activiteiten! (Oudejaarsavond, paasontbijt, thema feesten enz.)

Uitleen "De Oude Buis"

Het is alleen voor Histosleden mogelijk "De Oude Buis" te lenen voor feesten en borrels.

Door de week is het vaak alleen mogelijk om ’s middags borrels te geven van 17.00 tot 20.00 uur. In het weekend kunnen feesten gegeven worden van 21.00 tot 9.30 uur de volgende dag.

De kosten voor het lenen van “De Oude Buis” bedragen €85,- voor een borrel en €125,- voor een feest. De prijzen voor de drank zijn (februari 2014): Per liter bier €5,00. Als je alle huidige prijzen wilt weten, naam dan contact op met de Buiscommissaris.

Sterke drank verkopen wij niet en mag niet zelf worden meegenomen. De andere dranken kun je bij Histos inkopen en die mag je niet zelf meebrengen.

Tijdens de uitleenperiode kan alleen gebruik worden gemaakt van de bar en het ruim. Chez Nico en het roefje zullen worden afgesloten.

Het is mogelijk gebruik te maken van de muziekinstallatie die op "De Oude Buis" aanwezig is. Het meebrengen van een eigen installatie is niet toegestaan, omdat de muziek op "De Oude Buis" via een begrenzer gespeeld moet worden. Het is wel mogelijk om een extra cd-speler danwel draaitafels aan te sluiten op de installatie, daar is een speciale ingang voor aangesloten.

Feest- en borrelcontracten moeten minimaal 3 weken van tevoren worden afgesloten op Pnyx. Hier krijg je een drank bestellijst mee welke uiterlijk twee weken voor het feest weer moet worden ingeleverd. Op het contract staan ook alle voorwaarden die gelden voor de uitleenperiode.

Telefonisch reserveren, of een optie nemen is niet mogelijk.

 

Geschiedenis

Eind jaren tachtig is "De Oude Buis" aangeschaft om het onderhoud van de vloot te kunnen doen. In de loop der jaren kwamen er echter veel meer activiteiten aan boord bij. Er werden borrels geïntroduceerd en men ging zelfs aan boord vergaderen en cursussen geven. Het is nu zelfs mogelijk als lid om "De Oude Buis" te gebruiken voor je verjaardagsfeest, afstudeerfeest en dergelijke.

Elke 5 jaar ging "De Oude Buis" naar de helling op om aan de onderzijde te worden geïnspecteerd. Op alle zwakke plekken werden nieuwe staalplaten aangebracht zodat "De Oude Buis" er weer een paar jaar tegen aan kon. 

In 2007 is "De Oude Buis" voor de laatste maal naar de werf toegegaan. Door een spooruitbreiding wordt de Kruisvaart smaller, en kan de Buis met een lengte van ongeveer 38 meter bij de Vondelbrug niet meer de Vaartse Rijn opdraaien. Het hele onderwaterschip moest dus bij de werf vernieuwd worden, zodat we minstens 35 jaar kunnen blijven liggen zonder weg te roesten. Het interieur tot 1.50 meter hoogte is ook meteen compleet vernieuwd. Een nieuwe vloer, nieuwe bar, nieuwe toiletten; een greep uit de vele veranderingen die ons sociëteitsschip heeft moeten doormaken. Ook een nieuwe ligplaats moet genoemd worden. "De Oude Buis" ligt nu naast de Texaco aan de Vondellaan, zo’n 100 meter van zijn oude ligplaats af.

Binnen het Histos van nu is “De Oude Buis” niet meer weg te denken. Het is het kloppende hart waar leden tot in de late uurtjes door gaan, of waar belangrijke beslissingen gemaakt worden tijdens de vergaderingen. Het is nu niet meer voor te stellen dat bij de aanschaf van "De Oude Buis" er tijdens een AV met slechts één stem verschil is besloten de bar te behouden…

Wil je meer weten over de geschiedenis van "De Oude Buis"? Kijk dan hier.