Over Histos - Lid Worden

Lidmaatschap

Ben je één van de gelukkigen die ingeloot is bij de mooiste, grootste en gezelligste Utrechtse studentenzeilvereniging Histos dan moet je een paar dingen weten.

Wanneer je bent ingeloot vul je je officiële inschrijfformulier in en dan ben je een échte Histosser! Met je inschrijving ga je een klein aantal verplichtingen aan. Ten eerste ga je mee op de 'intro' om alles over de vereniging te leren en je jaargenoten te leren kennen op het water. Ten tweede dien je de jaarlijkse contributie te betalen, deze bedraagt €113,36,-. Ten derde hebben alle eerstejaars leden een klusverplichting, één dag ga je lekker klussen op 'De Oude Buis' of één van de vlootonderdelen. Kun je niet aan deze verplichting voldoen dan zal een boete van €40,- in rekening worden gebracht. Ten slotte ga je twee keer in je eerste jaar verplicht 'eerstejaarszeilen', dit is ontzettend leuk!

Lid zijn van de U.S. Histos biedt je veel mogelijkheden!. Als lid van de U.S. Histos mag je je inschrijven voor alle (zeil)activiteiten, vlootonderdelen en zeilpakken huren, in een commissie, borrelen op 'De Oude Buis' en 'De Oude Buis' lenen om zelf iets te organiseren.

Lid worden

Kun jij al zeilen, of wil je het nu eindelijk eens leren? Geen watervrees en zin in iets leuks naast je studie? Gooi dan je anker uit bij ons en meld je aan bij de U.S. Histos.

Hoe gaat het in zijn werk?
Hoewel wij het hele jaar door de leukste activiteiten organiseren kun je je maar eens per jaar opgeven, tijdens de UIT-dagen. Je hebt tijdens deze Utrechtse Introductie Tijd tot en met vrijdagmiddag de mogelijkheid je aan te melden via een aanmeldingsformulier. Dit formulier is gedurende de UIT-dagen verkrijgbaar op ons verenigingsschip ‘De Oude Buis’ en bij alle crewleden in opvallende roze T-shirts. Het formulier dient volledig ingevuld te worden ingeleverd bij één van de bestuursleden. Mocht je tijdens de UIT verhinderd zijn kun je voordat de UIT begint contact opnemen met de secretaris om te overleggen hoe je inschrijfformulier op een andere manier bij ons terecht komt. Mail hiervoor naar secretaris@histos.nl.

Omdat we meer aanmeldingen ontvangen dan we eerstejaars leden kunnen plaatsen vindt na de UIT-dagen een loting plaats. Of je ingeloot bent wordt telefonisch doorgegeven. De nieuwe leden zullen vervolgens op introductieweekend gaan waar men kennis maakt met alles wat de U.S. Histos te bieden heeft. Belangrijk detail is dat er tijdens deze introductieweekend geen ontgroening plaatsvindt maar dat het wel verplicht is om mee te gaan.

Ben je nou te laat en zijn de UIT-dagen al geweest? Dan is het helaas, vanwege onze loting, onmogelijk om dit jaar nog lid te worden. Je kunt het volgend jaar proberen! Voor vragen over lidmaatschap kan je mailen naar de secretaris of kijken bij 'lidmaatschap'.

Veel plezier tijdens de UIT-dagen en tot op 'De Oude Buis'!

Kijk ook even op de speciale UIT-site van Histos! Hier vind je het programma van de UIT-dagen en alle belangrijke gegevens over lid worden. Deze site kan je alleen voor en tijdens de UIT bezoeken en vind je via de banner op de homepage.

Lid af worden

Ben je lid bij de U.S. Histos maar wil je lid-af worden? Dat is erg jammer maar gaat als volgt in zijn werk:

Net als het aanmelden kan het uitschrijven maar één keer per jaar. Het verenigingsjaar (en dus het lidmaatschap) loopt gelijk met het college jaar. Je kunt je afmelden vóór 1 augustus. Halverwege het jaar kun je wel doorgeven lid af te willen worden, je lidmaatschap wordt dan aan het eind van het verenigingsjaar beëindigd. Je dient dit door te geven aan de secretaris.

Pas wanneer je lidmaatschap volledig beëindigd is hoef je niet meer te voldoen aan de aangegane verplichtingen (zoals vermeld bij 'lidmaatschap'). Voor meer informatie zie ook de statuten en het huishoudelijk reglement zoals te vinden bij de algemene documenten. Ben je nog geen lid, dan kun je deze opvragen. Mail hiervoor naar secretaris@histos.nl.