Over Histos - Lid Worden

Lidmaatschap

Ben je één van de gelukkigen die ingeloot is bij de mooiste, grootste en gezelligste Utrechtse studentenzeilvereniging Histos dan moet je een paar dingen weten.

Wanneer je bent ingeloot vul je je officiële inschrijfformulier in en dan ben je een échte Histosser! Met je inschrijving ga je een klein aantal verplichtingen aan. Ten eerste ga je mee op de 'intro' om alles over de vereniging te leren en je jaargenoten te leren kennen op het water. Ten tweede dien je de jaarlijkse contributie te betalen, deze bedraagt €113,36,-. Ten derde hebben alle eerstejaars leden een klusverplichting, één dag ga je lekker klussen op 'De Oude Buis' of één van de vlootonderdelen. Kun je niet aan deze verplichting voldoen dan zal een boete van €40,- in rekening worden gebracht. Ten slotte ga je twee keer in je eerste jaar verplicht 'eerstejaarszeilen', dit is ontzettend leuk!

Lid zijn van de U.S. Histos biedt je veel mogelijkheden!. Als lid van de U.S. Histos mag je je inschrijven voor alle (zeil)activiteiten, vlootonderdelen en zeilpakken huren, in een commissie, borrelen op 'De Oude Buis' en 'De Oude Buis' lenen om zelf iets te organiseren.

Lid worden

Kan jij al zeilen, of wil je graag leren zeilen? Geen watervrees en zin in iets leuks naast je studie? Gooi dan je anker uit bij ons en meld je aan bij de U.S. Histos.

Hoe kan je je inschrijven
Hoewel wij het hele jaar door de leukste activiteiten organiseren kan je je maar eens per jaar opgeven, tijdens de UIT-week. Je hebt tijdens deze Utrechtse Introductie Tijd tot en met vrijdagavond de mogelijkheid je aan te melden met een aanmeldingsformulier. Dit formulier is gedurende de UIT-week verkrijgbaar op ons verenigingsschip ‘De Oude Buis’, bij onze stand op Janskerkhof en bij de crewleden in lichtblauwe T-shirts. Het formulier dient volledig ingevuld te worden ingeleverd bij één van de bestuursleden. Mocht je tijdens de UIT verhinderd zijn kan je voordat de UIT begint contact opnemen met de secretaris om te overleggen hoe jouw aanmeldformulier op een andere manier kan invullen. Mail hiervoor naar secretaris@histos.nl.

Elk jaar ontvangen wij meer aanmeldingen dan we eerstejaars leden kunnen plaatsen. Daarom vindt na de UIT-week een loting plaats. Of je ingeloot bent wordt telefonisch doorgegeven. De nieuwe leden zullen vervolgens op introductieweekend gaan waar men kennis maakt met alles wat de U.S. Histos te bieden heeft. Belangrijk detail is dat er tijdens dit introductieweekend geen ontgroening plaatsvindt, maar dat het wel verplicht is om mee te gaan.

Ben je nou te laat en is de UIT-week al geweest? Dan is het helaas, vanwege onze loting, onmogelijk om dit jaar nog lid te worden. Je kan het volgend jaar proberen! Voor vragen over lidmaatschap kan je mailen naar de secretaris@histos.nl of kijken bij 'lidmaatschap'.

Veel plezier tijdens de UIT-week en tot op 'De Oude Buis'!

Lid af worden

Ben je lid bij de U.S. Histos maar wil je lid-af worden? Lees dan de onderstaande tekst

Net als het aanmelden kan het uitschrijven maar één keer per jaar. Het verenigingsjaar (en dus het lidmaatschap) loopt gelijk met het college jaar. Je kunt je afmelden vóór 1 augustus. Rond 1 juni krijg je van de secretaris een mail. Middels deze mail kan je aangeven dat je nog een jaar lid wil blijven of dat je je wil uitschrijven. Indien je je wilt uitschrijven kan je er voor kiezen om lid te worden van de reünistenvereniging.

Pas wanneer je lidmaatschap volledig beëindigd is hoef je niet meer te voldoen aan de aangegane verplichtingen (zoals vermeld bij 'lidmaatschap'). Voor meer informatie zie ook de statuten en het huishoudelijk reglement zoals te vinden bij de algemene documenten. Ben je nog geen lid, dan kun je deze opvragen. Mail hiervoor naar secretaris@histos.nl.