Wedstrijdnieuws: Overwinning Histos bij het SLAK!

Overwinning Histos bij het SLAK!

Tim Bleeker 01-06-2016 12:14

 

Histos heeft dit jaar het Skutsje Lange Afstand Kampioenschap (SLAK) gewonnen! Met tweeëntwintig deelnemende boten in twee klassen en ruim 350 deelnemers is dit de grootste studentenzeilwedstrijd op het staal. Histos deed dit jaar mee met vier boten, en ongeveer vijftig deelnemende Histos-leden.

Het weekend stond er harde wind, waardoor de wedstrijden op zaterdag afgelast zijn. Op zondag zijn nog wel twee banen gevaren.

Het team op de ‘Doeke van Martena’ met schippers Roderik von Meyenfeldt en Tim Bleeker zijn eerste geworden in de A-klasse. Zesde in deze categorie eindigde de ‘Scheepsjongens’ met Ysbrand Bontekoe aan het roer, op de ‘Rust na Arbeid’. Het team op de ‘Galamadammen’ met schipper Roel Visser , vorig jaar het winnende team van het SLAK,  zeilde dit keer naar de achtste plaats. Het vrouwenteam van Histos, ‘De meisjes van het SLAK’ met schipper Marije Overwater op de ‘Eemlander’ is uiteindelijk tiende geworden. Het team kon de eerste wedstrijd niet starten, maar wist door een goede tweede wedstrijd nog wel twee andere teams voor te blijven in het eindklassement. In de Tour-klasse heeft Mayday gewonnen door schipper Sjoerd Hobma op het schip ‘Dankbaarheid’.

Binnenkort volgt de huldiging, waarbij de trofee – het felbegeerde SLAK zwaard –  wordt opgehangen in 'De Oude Buis'.