Goedkoopstezorgverzekering

Goedkoopstezorgverzekering

Bestuur der U.S. Histos 30-10-2015 14:07

 

Studenten besparen op hun zorgverzekering

 

 

Met de dure decembermaand in het vooruitzicht, je studiekosten en je huur kun je als student wel een meevaller gebruiken! Gelukkig hoef je in december niet alleen geld uit te geven, je kunt ook iets besparen, er kan namelijk overgestapt worden van zorgverzekering. Ook besparen op jouw zorgverzekering? Vergelijk dan op goedkoopstezorgverzekering.nl!

 

 

De zorgverzekering

 

 

Je ontkomt er niet aan, de zorgverzekering. De overheid heeft deze verzekering verplicht gesteld voor elke Nederlandse ingezetene. Heb je er geen, dan riskeer je een boete.

 

Alleen de basisverzekering is verplicht, de dekking hiervan wordt ook elk jaar wettelijk vastgelegd. Zodoende is de basisverzekering van elke zorgverzekeraar hetzelfde. De meest voorkomende zorgkosten worden gedekt door de basisverzekering zoals huisartsbezoeken en medisch noodzakelijke behandelingen in het ziekenhuis. Andere zaken, zoals fysiotherapie en tandartskosten worden niet gedekt door het basispakket en kunnen (optioneel) aanvullend verzekerd worden.

 

 

Het eigen risico

 

 

Aan de basisverzekering is het eigen risico gekoppeld. Het eigen risico is het bedrag dat je uit eigen zak zult moeten betalen wanneer je zorgkosten maakt. Het minimale eigen risico zal in 2016 stijgen naar 385 euro. Optioneel is het eigen risico met 500 euro te verhogen naar 885 euro. Dit levert je een lagere premie op maar uiteraard ook meer risico! Let voordat je je eigen risico verhoogt of je voldoende financiële draagkracht hebt mocht je onverhoopt zorgkosten maken.

 

 

Vrije zorgkeuze

 

 

Een andere factor die van grote invloed is op de premie van je basisverzekering is het al dan niet hebben van vrije zorgkeuze. Vrijheid in zorgkeuze komt erop neer in hoeverre je afhankelijk bent van jouw zorgverzekeraar in je keuze voor een zorgverlener. Hierbij kun je denken aan het zelf kunnen kiezen voor een ziekenhuis in het geval van een operatie.