Zedenincidenten centrum Utrecht

Zedenincidenten centrum Utrecht

Bestuur der U.S. Histos 25-09-2014 19:13

Waarde leden,

De politie heeft ons geattendeerd op het volgende. De afgelopen maanden hebben er meerdere zedenincidenten plaatsgevonden in het centrum van Utrecht. De politie adviseert voorzichtigheid 's nachts. Wij willen alle (vrouwelijke) leden adviseren hierop te letten bij het naar huis gaan 's nachts; fiets samen met iemand anders en kies een goed verlichte en zo druk mogelijke route!

Zie ook het bijgevoegde persbericht. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met het bestuur.

We houden jullie de komende tijd zo goed mogelijk op de hoogte van ontwikkelingen rondom deze zaak.

Met nautische groet,

Het 55e bestuur der U.S. Histos.
'Op Dreef'

 

Persbericht politie:

Derde aangifte zedenincidenten
UTRECHT - In een lopend onderzoek naar een verdachte van twee zedenincidenten in Utrecht, is gebleken dat de man zich opnieuw heeft schuldig gemaakt aan een zedendelict op 19 juni jl. In de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 juni wilde een 21–jarige vrouw uit Utrecht om 04.30 uur op de Drift haar fiets pakken om naar huis te gaan. Plotseling werd zij geconfronteerd met een voor haar onbekende man die haar aanrandde. De vrouw raakte in paniek en schakelde de hulp in van een getuige die vervolgens de politie belde. Agenten kwamen ter plaatse en deden onder andere sporenonderzoek. Het Nederland Forensisch Instituut heeft deze sporen onderzocht en concludeert dat er een DNA match is met een (onbekende) man die twee eerdere zedenincidenten heeft gepleegd in juni en november 2013.

Eerdere incidenten
In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 juni liep een 18-jarige vrouw uit Utrecht rond 03.10 uur over de Nieuwegracht. Ter hoogte van de Catharijnesteeg werd zij door een onbekende man gedwongen de steeg in te gaan. Toen de vrouw aangaf geen geld te hebben, dwong de man haar tot seksuele handelingen. De verdachte kwam waarschijnlijk aanlopen vanaf de Dom en liep na het incident weg de Nieuwegracht op. In de vroege ochtend van donderdag 14 november overkwam een eveneens 18-jarige vrouw op de Kerkstraat hetzelfde. Beide vrouwen omschreven de dader als volgt:

Tussen de 30 en 40 jaar oud;
Lengte tussen de 1.80 en 1.90 meter
Donkere huidskleur, mogelijk Antilliaans of Surinaams
Kaal of kort zwart haar
Normaal tot slank postuur, mogelijk slungelig type
Sprak goed nederlands

Getuigen
De recherche is direct na het incident van 19 juni een onderzoek gestart, maar heeft nog geen mensen gesproken die getuige geweest zijn van dit incident. Bent u getuige geweest of heeft u de dader vlak voor of na het incident gezien, belt u dan met de recherche van de politie Utrecht via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.