Wedstrijdnieuws: Team Zeilers wint de Challenge Cup (Race of the Classics)

Team Zeilers wint de Challenge Cup (Race of the Classics)

Team Zeilers & wedstrijdcommissaris 11-04-2012 11:48

Na een zeer spannende strijd over de Noordzee met een sprintrak van de maasmonding bij Hoek van Holland richting IJmuiden, het tweede rak van IJmuiden naar Ipswich en het derde rak van Ipswich terug naar IJmuiden is de winnaar gisteren in de Escape bekend gemaakt. Nadat de tijden van ieder team en schip door de rating zijn gehaald (Tijd Correctie Factor) zijn beide klassen samengevoegd. In de rating zijn de eigenschappen van de schepen opgenomen, zoals bijvoorbeeld zeiloppervlak, lengte en gewicht.

Voor de Challenge Cup kwam Team Zeilers, die op de Artemis vaarde, als snelste naar voren. Een erg mooie prestatie voor dit gemotiveerde interstedelijk team! Wij feliciteren Team Zeilers van harte met de hoofdprijs van de Race of the Classics 2012.
De tweede plek ging naar Team NLDA op de Hr. Ms. Urania die deze week erg goed gezeild hebben. De derde plek was voor Team Nyenrode op de Wylde Swan.
De RAA (Race Achievement Award) voor het Team wat het best georganiseerd was en zich op meerdere vlakken positief onderscheidde ging naar Team Haagse Hogeschool. Mede doordat zij het congres over drinkwater organiseerde, hun taken rondom de organisatie perfect hebben uitgevoerd en de jaarlijks terugkomende Reescourant samenstelde tijdens de wedstrijd hebben zij de eeuwige roem en het prijzengeld van €500,- beslist verdiend!

http://www.rotc.nl/