Round Texel

Round Texel

Christian 27-06-2011 13:06

Voldaan zitten Marjolijn, Bastiaan, Christian en Lotte in de auto terug van een geweldig weekend Texel. Donderdag en vrijdag bestonden voornamelijk uit traileren en voorbereidingen treffen.
Vrijdag was de Ronde zelf. Grijze lucht, hoge Noordzeegolven en een fikse wind overheersten de dag. Beide teams gingen echter vol vertrouwen het water op.

Team Von Meijenfeldt - Apers kwam de branding goed door en maakte zich klaar voor de start. De rode rook van de helikopter was het teken om te starten. Binnen enkele seconden stond de spinaker en was het golfsurfen naar de Vuurtoren. Na twintig minuten kwamen ze al aan bij de Vuurtoren. Bij de Waddenzee stuitten ze echter op erg ondiep water, het opkruisen zonder zwaarden en roeren verliep moeizaam. Vanaf de VC boei ging het gas er weer op en 4 uur en 40 minuten later zetten Von Meijenfeldt en Apers weer voet aan Texel.
Als 80ste over de finish en na correctie 115e van de 450 boten.

Het damesteam Bongers - Kramer hebben ook de bitse branding weten te trotseren. Veel boten vielen bij het begin van de race af, of zijn uberhaupt niet gestart, maar na enige twijfel besloten de stoere  dames gewoon te gaan. Ondanks dat ze bij 't Oudeschild zijn geeindigd, kijken ze met een tevreden gevoel terug. Volgend jaar varen ze de hele Ronde uit!

Het was een geweldig, ruig en leerzaam weekend! Slechts 152 boten van de 450 haalden de finish dit jaar.

Tot volgend jaar Texel!