Wedstrijdnieuws: Histos Jr. 6e bij Van Uden Reco!

Histos Jr. 6e bij Van Uden Reco!

B-team 26-04-2011 15:07

Tijdens het paasweekend was de Van Uden Reco, een grote zeilwedstrijd in Stellendam (Haringvliet). Zaterdag hebben Michiel, Sanne, Meike en Roos gevaren, met weinig wind en veel zon. De start werd vaak uitgesteld omdat de wind teveel draaide of er te weinig wind was, maar uiteindelijk zijn er toch 2 races gevaren: een trotse 8e en 6e plaats!
 
Zondag hebben Michiel, Sanne, Anneloes en Sophie gevaren. 's Ochtends begon het met een matig windje, genoeg om te racen. De eerste race lagen we vooraan in het veld en die plek hebben we weten te behouden: 4e!! Tijdens de 2e race viel de wind weg waardoor de race afgebroken werd, we lagen toen 7e dus weer een mooie plek. Daarna hebben we 2 uur liggen dobberen en genoten van de zon, tot plotseling de wind 180 graden draaide en enorm toenam! Snel hebben we de stagen aangedraaid, de dikke spischoot erop gezet, truien aangetrokken en knallen maar! De eerste start was heel chaotisch, nog geen enkel team was ingesteld op de harde wind die er ineens was, het veld lag de hele race dicht op elkaar en elke boei was het weer spannend op welke plek je zou zitten. Uiteindelijk zijn we die race 11e geworden. De laatste race was weer een mooie, spannende race met een 7e plek!
 
Overal zijn we 6e van de 16 geworden, zo hoog zijn we nog nooit geeindigd! Echt een fantastisch weekend met prachtig weer, spannende races en een mooi uitresultaat!!