Studentendemonstratie in Den Haag

Studentendemonstratie in Den Haag

Bestuur der U.S. Histos 11-04-2011 15:57

Gewaardeerde leden!
Op de valreep kwam bij ons een oproep binnen voor een nieuwe studentendemonstratie tegen de bezuinigingsplannen van de regering. Dit is namelijk morgen! Om 12.00u in Den Haag op het Plein. Vertrek vanuit Utrecht: 10.50u onder het blauwe  bord.
Super goed als je erheen gaat! Je kunt je weldra op de site opgeven om te zien wie er nog meer gaat. Waarschijnlijk kan niemand van het bestuur aanwezig zijn.
Zie hieronder de oproep:

Beste Utrechtse studenten,

De kwaliteit en toegankelijkheid van het hoger onderwijs staan op het spel. Het kabinet dreigt het collegegeld met 3.000 euro te verhogen voor studenten met meer dan een jaar studievertraging. Dit betekent dat studenten de kans ontnomen wordt om zich verder te ontplooien met bijvoorbeeld bestuurservaring of een stage. Daarnaast wordt er 200 miljoen bezuinigd op universiteiten en HBO's, ondanks een toenemend aantal studenten. Hiertegen gaan wij op 12 april demonstreren op het Plein in Den Haag.

De onderwijsplannen bedreigen de betaalbaarheid en de kwaliteit van het hoger onderwijs. Het onderwijs is een melkkoe geworden. Studenten moeten steeds meer betalen, de kwaliteit van het onderwijs holt achteruit en duizenden docenten worden met ontslag bedreigd. Dat is onacceptabel. Al eerder kwamen ook de Utrechtse studenten massaal in protest op 21 januari. De 20.000 stemmen op het Malieveld zijn zomaar aan de kant geschoven. Het kabinet negeert al die mensen die opkomen voor hun toekomst en de toekomst van het hoger onderwijs.

Wij - Utrechtse studenten - zullen opnieuw massaal de straat op gaan tegen dit kortzichtige beleid. Op de dag van het Kamerdebat zullen we ons protest naar de deur van de Tweede Kamer brengen. We roepen alle Utrechtse studenten en docenten op om op te komen voor goed en betaalbaar onderwijs en zich bij ons aan te sluiten.

Wij hopen dat jullie op 12 april massaal jullie stem laten horen. Op het Plein voor de Tweede Kamer zullen wij weer demonstreren, samen met studenten en docenten uit het hele land. Voor meer informatie kunnen jullie kijken op www.studenteninactie.nu,  een mail sturen naar info@studenteninactie.nu, of meld je alvast aan op de Facebookpagina.

Met vriendelijke groet,

 

Studenten in Actie:

Folko de Haan
namens DWARS Utrecht, GroenLinkse jongeren

Jelmer de Ronde
voorzitter USF Studentenbelangen

Michiel Brouwer
namens ROOD Utrecht, jong in de SP