Persbericht Kajuitjacht

Persbericht Kajuitjacht

PR-commissaris 30-11-2010 14:21

HISTOS, ik doop u!

Op 10 november jl. is de nieuwste aanwinst van de Utrechtse Studentenzeilvereniging Histos gedoopt, een Beneteau First 31.7. Met recht een kajuitjacht van formaat. Zij is gedoopt onder de naam HISTOS. Met de aankoop van dit jacht is de vloot van de Utrechtse Studentenzeilvereniging wederom uitgebreid.
Afgelopen jaar is besloten om de F&F95, het de voormalige kajuitjacht van de U.S. Histos, te verkopen. Na maanden van research viel de keuze op een Beneteau First 31.7 uit 2002. In augustus zijn enkele leden afgereisd naar Frankrijk om daar de koop te sluiten en de nieuwe aanwinst terug te varen. Gedurende de zomer is er door een groep fanatiekelingen hard geklust om het jacht Histos-klaar te krijgen. Begin november hebben de stickers van de sponsor Me-doc een plaats gekregen op de romp. “HISTOS, ik doop u en wens u en uw bemanning een behouden vaart”, zo sprak Willem Both, h.t. voorzitter der U.S. Histos terwijl hij het schip op 10 november doopte met een fles champagne.

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor het nieuwe jacht. Op de agenda staan vele wedstrijden. Gedurende de winter heeft de HISTOS een tijdelijke ligplaats in Port Zélande. Hier worden ieder weekend wedstrijden gevaren in een groot klasseveld, met veel concurrentie. In het voorjaar zal de boot verhuizen naar zijn vaste ligplaats in Marina Muiderzand. Dankzij het interne opleidingssyteem kunnen ook beginnende zeilers zich opgeven om tijdens een instructieweekend hun zeilvaardigheden op het kajuitjacht te verhogen.

Met haar gevarieerde vloot is de U.S. Histos al jaren de grootste studentenzeilvereniging van Nederland. Daarnaast is de vereniging op andere vlakken actief. Zo zal tijdens de Dies in februari, in de vorm van een benefietconcert aandacht worden gevraagd voor het goede doel Stichting Galgenwaard. Binnenkort zal dit project binnen Utrecht groots gepresenteerd worden.