Wedstrijdnieuws: Antwerpen race en Winter wedstrijden first31.7

Antwerpen race en Winter wedstrijden first31.7

Wedstrijdcommissaris 08-10-2010 12:06

Zaterdag vaart Histos mee met de Antwerprace. De grootste zeilrace voor kajuitjachten in de Benelux. Met 250 jachten en tientallen volgboten en reddingsvaartuigen zal de Westerschelde afgevaren worden van Breskens/Terneuzen naar Antwerpen. De First is hiervoor afgelopen weekend al naar Zeeland gevaren, hulde voor de crew! Met de voorspelde Oostenwind 4bft, de stroming van bijna 5 knopen en het opkruisen tussen de zeeschepen belooft het zaterdag een mooi avontuur te worden. De finish zal voor de Rede van Antwerpen zijn, waar duizenden toeschouwers de meer dan duizend zeilers uit binnen- en buitenland verwelkomen. Na afloop zullen alle schepen midden in het centrum van Antwerpen afmeren voor een mooi feest. Dat kan je aan de Belgen (en aan ons) wel overlaten.
We gaan proberen de 11e plaats van vorig jaar te verbeteren en houden jullie op de hoogte!

Na de Antwerprace volgt er nog een XL-weekend met bestemming Engeland en daarna zal de First deze winter in Port Zeelande komen te liggen voor winterwedstrijden in de First 31.7 eenheidsklasse (18 boten verwacht!) en instructieweekenden in Zeeland.

Voor de winterwedstrijden kan je je vanaf vandaag inschrijven! Je inschrijving is wel ondervoorbehoud, uiteindelijke deelnemers lijst wordt vastgesteld door de wedstrijdcommissaris.