Histos

Algemeen Nieuws


Beperkte bereikbaarheid tijdens reces

Beperkte bereikbaarheid tijdens reces

Bestuur der U.S. Histos 01-07-2014 14:55

Waarde leden,

Van 7 juli tot en met 3 augustus is het reces bij de U.S. Histos. Het bestuur is dan beperkt bereikbaar, en het kantoor is in principe gesloten. Per week is er één bestuurder in ieder geval bereikbaar.

Mocht je iets van het kantoor nodig hebben, neem dan ruim van te voren contact op met het betreffende bestuurslid dat die week bereikbaar is. In geval van nood kun je contact opnemen met het betreffende bestuurslid.

De volgende bestuursleden zijn bereikbaar:
Week 28 (7/7-13/7): Lora (06-28044024)

Week ... Lees meer

De zusjes herenigd!

De zusjes herenigd!

Bestuur der U.S.Histos 25-06-2014 11:34

Na een jaar zag de U.S. Histos eindelijk weer haar zusje uit Groningen!

Dit weekend werd voor de tweede keer het Histos-Maydayweekend georganiseerd. Een heel weekend varen met leden van de U.S. Histos en de G.S.Z.Mayday op het Lauwersmeer. En gevaren werd er! Wat een heerlijk windje voor de catamarans, de Lasers en de surf van Histos en de J22 en de Klipper van Mayday.

'S avonds schalde de zeemansliederen over het water tijdens de biercantus en werden er lekker deuntjes gedraaid in Mayday's sociëteitsklipper Nicolaas Mulerius.

Histos bedankt haar Gronings... Lees meer

Onschatbaar!

Onschatbaar!

Bestuur der U.S.Histos 20-06-2014 10:39

Onschatbaar!

Gisteren onthulde onze prachtige 11-koppige Lustrumcommissie het thema van het smaragden lustrumjaar der U.S. Histos. Wat onschatbaar mooie avond. De U.S. Histos maakt zich klaar voor 55 jaar onverwoestbaar!

Volgend jaar zal het elfde lustrum van de U.S. Histos groots worden gevierd. Op het water en op 'De Oude Buis' zal er een jaar lang ontzettend veel te doen zij. We hebben er zin in!

Het gaat wedstrijdzeilend Histos voor de wind

Het gaat wedstrijdzeilend Histos voor de wind

Bestuur der U.S.Histos 19-06-2014 11:50

Wat een overwinningen!

Met maar liefst vier boten deed Histos mee aan het SLAK, een studentenzeilwedstrijd op Skûtsjes waarbij vooral langebaanwedstrijden worden gevaren. Deelname bleef niet onverdienstelijk: Histos-team Staalmeesters ging naar huis met de overwinning. Het gewonnen helmhout zal binnenkort terugkeren naar 'De Oude Buis', waar het hoort en Histos haar winnaars trots zal huldigen!

Niet alleen op de platbodem is Histos succesvol. De J22, de catamaran én het kajuitjacht deden mee aan de North Sea Regatta en ook hier zijn prachtige resultaten beha... Lees meer

Openingstijden Pnyx

Openingstijden Pnyx

Bestuur der U.S. Histos 27-05-2014 11:52

Pnyx is gesloten tijdens Hemelvaart en Pinksteren. Dit gaat om de volgende dagen:

donderdag 29 mei
vrijdag 30 mei
maandag 9 juni

Excuses voor het ongemak.

The againman with the again, again

The againman with the again, again

materiaalcommissaris der U.S. Histos 20-05-2014 16:09

Het weekend is voorbij en wat was het lekker weer, maar het is nog niet voorbij. Woensdag wordt het 27 tot lokaal 29 graden! Overdag is een lekkere bries, kracht 3/4 uit het zuidoosten. Maar LET OP, aan het einde van de middag is er een reële kans op een onweersbui met harde windstoten, dus houd de weerberichten goed in de gaten als je gaat zeilen. Donderdag is het een stukje koeler, maar met 23 graden blijft het zeer aangenaam. Richting het weekend neemt de kans op neerslag iets toe en daalt de temperatuur naar 20 graden. De wind waait matig, kracht 3 uit het zuidwesten. Dus dat wordt... Lees meer

Histos viert de zomer op het water!

Histos viert de zomer op het water!

Bestuur der U.S. Histos 20-05-2014 11:17

Dit weekend gingen weer tientallen Hisos-leden het water op. Ondanks het ontbreken van een zuchtje wind waren vijf disciplines bemand. De Laser en de Valk dobberde en motorde terwijl ook de First en de J22 ook langzaam uitvoeren. Op zondag werd er zelfs op optimistjes gevaren tijdens de jaarlijkse Optirace. Voor de thuisblijvers werd er gebarbecued op 'De Oude Buis', wat wil je nog meer!?

Weerbericht

Weerbericht

Materiaalcommissaris der U.S. Histos 15-05-2014 16:49

Het is weer even geleden dat het laatste weerbericht op de site is gezet, maar nu het zeilseizoen weer is gestart is er natuurlijk niks fijners dan een gedegen weerbericht.

The againman with the again:
Het weekend komt er weer aan en het wordt fantastisch weer, dus zorg dat je op het water zit! Op zaterdag wordt het 20 graden met windkracht 2 uit het noorden. Zondag wordt het 22 graden met een matige windkracht 3 uit het zuidoosten. Kan je alleen zondag? Ga Optimist varen op Vinkeveen bij de Optireees, met na afloop een barbecue. Nu inclusief bruin-word-garantie! ... Lees meer

Tjotterweekend groot succes!

Tjotterweekend groot succes!

Hout! 13-05-2014 20:31

Het Tjotterweekend van 10 en 11 mei was een groot succes!
Dit weekend werd er met drie Tjotters en 16 deelnemers voor het eerst bij de U.S. Histos op deze mooie discipline gevaren. Het Heegermeer werd vol enthousiasme getrotseerd. Hoewel de U.S. Histos natuurlijk al gewend is aan platbodems vielen veel deelnemers voor deze kleine varianten. Dit smaakt naar meer!

Met dank aan Stiching Friese Tjottervloot.

Vijfenvijftigste kandidaatsbestuur bekend

Vijfenvijftigste kandidaatsbestuur bekend

Bestuur der U.S. Histos 15-04-2014 13:29

Waarde leden,

Op maandagavond 14 april is het vijfenvijftigste kandidaatsbestuur der U.S. Histos bekend geworden. Alle zeven potentieel kandidaten hebben 'ja' gezegd. Een heugelijk moment! Voor het tweede jaar op rij is het voltallige kandidaatsbestuur in één keer gevormd. Nu is het traditie. Het kandidaatsbestuur is als volgt gevormd:

Voorzitter: Marieke Rotman
Secretaris: Frank de Leeuw
Penningmeester: Pepijn Marcus
Instructiecommissaris: Petra Breddels
Materiaalcommissaris: Sjoerd Bleeker
Buiscommissaris: Peter Klompmaker
Wedstri... Lees meer

Archief

Meer nieuws »