Histos

Algemeen Nieuws


Kom naar de goede doelenborrel van 11 december!

Kom naar de goede doelenborrel van 11 december!

Bestuur der U.S. Histos 08-12-2014 16:55

Lieve leden,

Donderdag 11 december organiseert de PromoCie een goede doelenborrel. Dit jaar zamelen we geld in voor de Live Your Dream Foundation. Zij organiseren sportevenementen voor chronisch zieken. Meer informatie op www.lydfoundation.com

Dinsdag 25 november Metheorielogie

Dinsdag 25 november Metheorielogie

Instructiecommissaris der U.S. Histos 19-11-2014 17:38

Wil jij ook meer in de wolken kunnen zien dan een teddybeer of een olifant? Kom dan naar de meteorologiecursus, gegeven door onze eigen weerspecialisten: Bastiaan von Meijenfeldt en Aleid Oosterwijk. Hierna kan je meepraten over fronten, lagedrukgebieden en meer. Leer alle handige tips om het weer goed te voorspellen. Voorkennis is niet nodig en de avond is gratis om 19:30 op Pnyx.

Inschrijvingen winterkalender geopend

Inschrijvingen winterkalender geopend

Instructiecommissaris der U.S. Histos 16-10-2014 11:50

Na november ook blijven zeilen? Schrijf je in voor de kajuit- en J22 weekenden!
Pak je kans om mee te zeilen op onze mooie kajuitboot op de Zeeuwse wateren tijdens een van de instructieweekenden en/of de Grevelingen Cup (laagdrempelige wedstrijd). Daarnaast kan je mee op onze wedstrijdboot die maandelijks een instructieweekend heeft op het Braassemermeer.

Voor geen van deze weekenden is zeil- en/of wedstrijdervaring nodig, lekker inschrijven dus via de site!

Zedenincidenten centrum Utrecht

Zedenincidenten centrum Utrecht

Bestuur der U.S. Histos 25-09-2014 19:13

Waarde leden,

De politie heeft ons geattendeerd op het volgende. De afgelopen maanden hebben er meerdere zedenincidenten plaatsgevonden in het centrum van Utrecht. De politie adviseert voorzichtigheid 's nachts. Wij willen alle (vrouwelijke) leden adviseren hierop te letten bij het naar huis gaan 's nachts; fiets samen met iemand anders en kies een goed verlichte en zo druk mogelijke route!

Zie ook het bijgevoegde persbericht. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met het bestuur.

We houden jullie de komende tijd zo goed mogelijk op de hoogte van ont... Lees meer

Histos tijdens de UIT

Histos tijdens de UIT

Bestuur der U.S.Histos 12-08-2014 15:25

Als dé studentenzeilvereniging van Utrecht is Histos natuurlijk volop aanwezig tijdens de Utrechtse Introductie tijd. Vier dagen lang wordt er op 'De Oude Buis', ons sociëteitsschip, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat een feestje gebouwd.

Op maandag zijn we natuurlijk te zien in de straatparade.
's Avonds kun je Histos leren kennen tijdens een klassieke Histos-maandagavond-borrel. We stoppen onze gender in de blender dus mix en match met je groepsgenootjes!

Op dinsdag geven we een echte Histos zangborrel tijdens de workshops. Je kunt de... Lees meer

Het water op met je rubberboot

Het water op met je rubberboot

Bestuur der U.S. Histos 06-08-2014 10:22

De afgelopen maanden kon je prima zeilen. Met de wind in de zeilen werd er plezier gemaakt op het water. Nu is het tijd om te genieten in de Utrechtse grachten!

Aanstaande vrijdag kun je deelnemen aan de Rubberboot Missie, welke voor de derde keer in Utrecht gehouden zal worden. Dit jaar zal Johan Vlemmix als ambassadeur het startshot lossen voor de deelnemers, als dat geen feestje wordt?

In andere landen is een missie als deze de gewoonste zaak van de wereld. Eerder werd de missie in Amsterdam gehouden, maar na twee succesvolle edities in Utrecht, mag de stad ook dit jaar weer ... Lees meer

Nationalerouw

Bestuur der U.S. Histos 23-07-2014 08:50

Waarde leden,

In verband met de nationale rouw die vandaag, op 23 juli 2014, is afgekondigd is ook de U.S. Histos in rouw.

Dat houdt in dat 'De Oude Buis' officieel gesloten is. Ook kan er, als daar behoefte aan is, kosteloos worden afgemeld voor activiteiten en vrije verhuur die vandaag plaatsvinden.

Wij wensen nabestaanden en bekenden veel sterkte toe.

Met ingetogen groet,

Stuurloos

Beperkte bereikbaarheid tijdens reces

Beperkte bereikbaarheid tijdens reces

Bestuur der U.S. Histos 01-07-2014 14:55

Waarde leden,

Van 7 juli tot en met 3 augustus is het reces bij de U.S. Histos. Het bestuur is dan beperkt bereikbaar, en het kantoor is in principe gesloten. Per week is er één bestuurder in ieder geval bereikbaar.

Mocht je iets van het kantoor nodig hebben, neem dan ruim van te voren contact op met het betreffende bestuurslid dat die week bereikbaar is. In geval van nood kun je contact opnemen met het betreffende bestuurslid.

De volgende bestuursleden zijn bereikbaar:
Week 28 (7/7-13/7): Lora (06-28044024)

Week 29 (14/... Lees meer

De zusjes herenigd!

De zusjes herenigd!

Bestuur der U.S.Histos 25-06-2014 11:34

Na een jaar zag de U.S. Histos eindelijk weer haar zusje uit Groningen!

Dit weekend werd voor de tweede keer het Histos-Maydayweekend georganiseerd. Een heel weekend varen met leden van de U.S. Histos en de G.S.Z.Mayday op het Lauwersmeer. En gevaren werd er! Wat een heerlijk windje voor de catamarans, de Lasers en de surf van Histos en de J22 en de Klipper van Mayday.

'S avonds schalde de zeemansliederen over het water tijdens de biercantus en werden er lekker deuntjes gedraaid in Mayday's sociëteitsklipper Nicolaas Mulerius.

Histos bedankt haar Gronings... Lees meer

Onschatbaar!

Onschatbaar!

Bestuur der U.S.Histos 20-06-2014 10:39

Onschatbaar!

Gisteren onthulde onze prachtige 11-koppige Lustrumcommissie het thema van het smaragden lustrumjaar der U.S. Histos. Wat onschatbaar mooie avond. De U.S. Histos maakt zich klaar voor 55 jaar onverwoestbaar!

Volgend jaar zal het elfde lustrum van de U.S. Histos groots worden gevierd. Op het water en op 'De Oude Buis' zal er een jaar lang ontzettend veel te doen zij. We hebben er zin in!

Archief

Meer nieuws »