Histos

Algemeen Nieuws


Histos tijdens de UIT

Histos tijdens de UIT

Bestuur der U.S.Histos 12-08-2014 15:25

Als dé studentenzeilvereniging van Utrecht is Histos natuurlijk volop aanwezig tijdens de Utrechtse Introductie tijd. Vier dagen lang wordt er op 'De Oude Buis', ons sociëteitsschip, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat een feestje gebouwd.

Op maandag zijn we natuurlijk te zien in de straatparade.
's Avonds kun je Histos leren kennen tijdens een klassieke Histos-maandagavond-borrel. We stoppen onze gender in de blender dus mix en match met je groepsgenootjes!

Op dinsdag geven we een echte Histos zangborrel tijdens de workshops. Je kunt de... Lees meer

Het water op met je rubberboot

Het water op met je rubberboot

Bestuur der U.S. Histos 06-08-2014 10:22

De afgelopen maanden kon je prima zeilen. Met de wind in de zeilen werd er plezier gemaakt op het water. Nu is het tijd om te genieten in de Utrechtse grachten!

Aanstaande vrijdag kun je deelnemen aan de Rubberboot Missie, welke voor de derde keer in Utrecht gehouden zal worden. Dit jaar zal Johan Vlemmix als ambassadeur het startshot lossen voor de deelnemers, als dat geen feestje wordt?

In andere landen is een missie als deze de gewoonste zaak van de wereld. Eerder werd de missie in Amsterdam gehouden, maar na twee succesvolle edities in Utrecht, mag de stad ook dit jaar weer ... Lees meer

Nationalerouw

Bestuur der U.S. Histos 23-07-2014 08:50

Waarde leden,

In verband met de nationale rouw die vandaag, op 23 juli 2014, is afgekondigd is ook de U.S. Histos in rouw.

Dat houdt in dat 'De Oude Buis' officieel gesloten is. Ook kan er, als daar behoefte aan is, kosteloos worden afgemeld voor activiteiten en vrije verhuur die vandaag plaatsvinden.

Wij wensen nabestaanden en bekenden veel sterkte toe.

Met ingetogen groet,

Stuurloos

Beperkte bereikbaarheid tijdens reces

Beperkte bereikbaarheid tijdens reces

Bestuur der U.S. Histos 01-07-2014 14:55

Waarde leden,

Van 7 juli tot en met 3 augustus is het reces bij de U.S. Histos. Het bestuur is dan beperkt bereikbaar, en het kantoor is in principe gesloten. Per week is er één bestuurder in ieder geval bereikbaar.

Mocht je iets van het kantoor nodig hebben, neem dan ruim van te voren contact op met het betreffende bestuurslid dat die week bereikbaar is. In geval van nood kun je contact opnemen met het betreffende bestuurslid.

De volgende bestuursleden zijn bereikbaar:
Week 28 (7/7-13/7): Lora (06-28044024)

Week 29 (14/... Lees meer

De zusjes herenigd!

De zusjes herenigd!

Bestuur der U.S.Histos 25-06-2014 11:34

Na een jaar zag de U.S. Histos eindelijk weer haar zusje uit Groningen!

Dit weekend werd voor de tweede keer het Histos-Maydayweekend georganiseerd. Een heel weekend varen met leden van de U.S. Histos en de G.S.Z.Mayday op het Lauwersmeer. En gevaren werd er! Wat een heerlijk windje voor de catamarans, de Lasers en de surf van Histos en de J22 en de Klipper van Mayday.

'S avonds schalde de zeemansliederen over het water tijdens de biercantus en werden er lekker deuntjes gedraaid in Mayday's sociëteitsklipper Nicolaas Mulerius.

Histos bedankt haar Gronings... Lees meer

Onschatbaar!

Onschatbaar!

Bestuur der U.S.Histos 20-06-2014 10:39

Onschatbaar!

Gisteren onthulde onze prachtige 11-koppige Lustrumcommissie het thema van het smaragden lustrumjaar der U.S. Histos. Wat onschatbaar mooie avond. De U.S. Histos maakt zich klaar voor 55 jaar onverwoestbaar!

Volgend jaar zal het elfde lustrum van de U.S. Histos groots worden gevierd. Op het water en op 'De Oude Buis' zal er een jaar lang ontzettend veel te doen zij. We hebben er zin in!

Het gaat wedstrijdzeilend Histos voor de wind

Het gaat wedstrijdzeilend Histos voor de wind

Bestuur der U.S.Histos 19-06-2014 11:50

Wat een overwinningen!

Met maar liefst vier boten deed Histos mee aan het SLAK, een studentenzeilwedstrijd op Skûtsjes waarbij vooral langebaanwedstrijden worden gevaren. Deelname bleef niet onverdienstelijk: Histos-team Staalmeesters ging naar huis met de overwinning. Het gewonnen helmhout zal binnenkort terugkeren naar 'De Oude Buis', waar het hoort en Histos haar winnaars trots zal huldigen!

Niet alleen op de platbodem is Histos succesvol. De J22, de catamaran én het kajuitjacht deden mee aan de North Sea Regatta en ook hier zijn prachtige resultaten beha... Lees meer

Openingstijden Pnyx

Openingstijden Pnyx

Bestuur der U.S. Histos 27-05-2014 11:52

Pnyx is gesloten tijdens Hemelvaart en Pinksteren. Dit gaat om de volgende dagen:

donderdag 29 mei
vrijdag 30 mei
maandag 9 juni

Excuses voor het ongemak.

The againman with the again, again

The againman with the again, again

materiaalcommissaris der U.S. Histos 20-05-2014 16:09

Het weekend is voorbij en wat was het lekker weer, maar het is nog niet voorbij. Woensdag wordt het 27 tot lokaal 29 graden! Overdag is een lekkere bries, kracht 3/4 uit het zuidoosten. Maar LET OP, aan het einde van de middag is er een reële kans op een onweersbui met harde windstoten, dus houd de weerberichten goed in de gaten als je gaat zeilen. Donderdag is het een stukje koeler, maar met 23 graden blijft het zeer aangenaam. Richting het weekend neemt de kans op neerslag iets toe en daalt de temperatuur naar 20 graden. De wind waait matig, kracht 3 uit het zuidwesten. Dus dat wordt... Lees meer

Histos viert de zomer op het water!

Histos viert de zomer op het water!

Bestuur der U.S. Histos 20-05-2014 11:17

Dit weekend gingen weer tientallen Hisos-leden het water op. Ondanks het ontbreken van een zuchtje wind waren vijf disciplines bemand. De Laser en de Valk dobberde en motorde terwijl ook de First en de J22 ook langzaam uitvoeren. Op zondag werd er zelfs op optimistjes gevaren tijdens de jaarlijkse Optirace. Voor de thuisblijvers werd er gebarbecued op 'De Oude Buis', wat wil je nog meer!?

Archief

Meer nieuws »