Histos

Welkom bij U.S. Histos!

Welkom bij de grootste en gezelligste studentenzeilvereniging van Nederland! Met zo’n 450 leden en een eigen vloot van 23 boten kun je letterlijk alle kanten op. Niet alleen voor een super gezellige tijd op ons sociėteitsschip 'De Oude Buis, maar bovenal om de passie voor het zeilen in leven te houden.

De U.S. Histos is letterlijk en figuurlijk een multidisciplinaire vereniging. Je kunt maarliefst zeven verschillende zeildisciplines beoefenen. We zeilen met Lasers, catamaran's (Hobie Tiger), windsurfplanken, polyvalken, een een kajuitjacht (Beneteau First 31.7), platbodem (Skūtsjes) en de wedstrijdboot J22. Voor de beginnende maar ook voor de gevorderde (wedstrijd)zeiler is er genoeg ruimte in ons eigen opleidingstraject. Van beginnende 'mooi-weer-zeiler' tot offshore liefhebbende schipper, het kan allemaal! Naast het zeilen is de U.S. Histos ook rijk aan andere activiteiten. Naast de vele borrels en feesten maken een tal van activiteiten zoals bijvoorbeeld een wintersportvakantie, een toneelvoorstelling of een zanginstructie de U.S. Histos veelzijdig en de perfecte plek om je op allerlei gebieden te ontplooien.

Er valt in Utrecht zelf niet veel te zeilen. Daarom liggen onze boten in havens als Breukelen en Muiderzand. Het vaargebied bestaat echter uit heel Nederland en ver daarbuiten. In de zomer naar het Gardameer met de Lasers, de surfplanken en de catamarans of met het kajuitjacht naar Denemarken zijn geen uitzonderingen. Onze grootste en oudste boot ligt wel in Utrecht. Het is ons verenigingsschip 'De Oude Buis'. Een uniek voormalig binnenvaartschip uit 1923 dat nu volledig is ingericht als sociėteit. Hier houden wij minstens twee maal per week een borrel!

Studeer je of ga je studeren in Utrecht? Denk je er over om lid te worden bij een vereniging in Utrecht? Kun je zeilen en wil je meer leren, lesgeven of wedstrijdzeilen? Kun je al windsurfen maar lijkt de platbodem je bijvoorbeeld ook wel wat? Of heb je altijd al willen leren zeilen? Dan moet je lid worden bij de gezelligste en grootste studentenzeilvereniging van Utrecht, Nederland en misschien wel Europa: de U.S. Histos!

Nieuws

Tweede J22

Tweede J22

Bestuur der U.S. Histos 10-05-2016 14:29

Op de Algemene Vergadering van 28 april is besloten dat de U.S. Histos voor komend jaar een tweede J22 overneemt. Met onze nieuwe aanwinst, de 'Djinn' en onze vertrouwde 'Junior' zullen we komen jaar het wedstrijdveld opgaan. We zijn er trots op dat er nu meer leden kunnen zeilen op deze mooie boot en meer ervaring op kunnen doen met het wedstrijdzeilen. 

Korting op carnavalskleding

Korting op carnavalskleding

Korting op carnavalskleding 22-01-2016 15:54

We hebben weer een leuke deal voor onze leden, en ook nog eens een bijdrage aan onze vereniging. Over een paar weken gaat carnaval weer helemaal los, dus het kan eigenlijk niet relevanter! Feestkleding 365 is een supergrote webwinkel in carnavalskleding, verkleed outfits en party accessoires. Kijk maar eens rond: het is echt een giga-aanbod. Via ons krijg je een mooie korting op jouw aankoop voor de aankomende carnaval, maar ook daarna om je helemaal in stijl te verkleden voor een van onze feesten!

Goedkoopstezorgverzekering

Goedkoopstezorgverzekering

Bestuur der U.S. Histos 30-10-2015 14:07

 

Studenten besparen op hun zorgverzekering

 

 

Met de dure decembermaand in het vooruitzicht, je studiekosten en je huur kun je als student wel een meevaller gebruiken! Gelukkig hoef je in december niet alleen geld uit te geven, je kunt ook iets besparen, er kan namelijk overgestapt worden van zorgverzekering. Ook besparen op jouw zorgverzekering? Vergelijk dan op goedkoopstezorgverzekering.nl!

 

 

De zorgverzekering

 

 

Je ontkomt er niet a... Lees meer

Vacature Sailcenter

Vacature Sailcenter

Bestuur 30-09-2015 11:21

Op zoek naar een leuke bijbaan?

Sailcenter zoekt zaterdagkrachten die zich in de winkel bezighouden met verkoop en advies in kleding, lijnen, blokken, klemmen en andere aanverwante artikelen. Als winkelmedewerker ben je het gezicht van Sailcenter en heet je de klanten welkom. Representativiteit en affiniteit met watersport zijn een pré. Bij voorkeur ben je iedere zaterdag beschikbaar.

Interesse en/of meer weten? Stuur jouw motivatie naar info@sailcenter.nl dan nemen wij contact met je op!

... Lees meer

Auto huren met korting? Dat kan!

Auto huren met korting? Dat kan!

Holidaycars.com 07-05-2015 11:43

Beste leden van Histos,

Het studiejaar is al voorbij het halfjaar punt en de zomervakantie nadert. Studerend Nederland gaat dan massaal erop uit en de zon opzoeken. Een weekendje weg met je commissie, vrienden, familie of gewoon lekker met je liefje? Een dagje naar het strand in Nederland of met het vliegtuig een weekje naar Barcelona? The sky is the limit!

Helaas geldt dit niet voor de portemonnee van studerend Nederland. HolidayCars.com heeft echter de oplossing! Als je namelijk slim vergelijkt, dan kan een huurauto best goedkoop zijn - zelfs als je hem in het buitenland ophaa... Lees meer

Meer nieuws »