Histos

Welkom bij U.S. Histos!

Welkom bij de grootste en gezelligste studentenzeilvereniging van Nederland! Met zo’n 450 leden en een eigen vloot van 23 boten kun je letterlijk alle kanten op. Niet alleen voor een super gezellige tijd op ons sociėteitsschip 'De Oude Buis, maar bovenal om de passie voor het zeilen in leven te houden.

De U.S. Histos is letterlijk en figuurlijk een multidisciplinaire vereniging. Je kunt maarliefst zeven verschillende zeildisciplines beoefenen. We zeilen met Lasers, catamaran's (Hobie Tiger), windsurfplanken, polyvalken, een een kajuitjacht (Beneteau First 31.7), platbodem (Skūtsjes) en de wedstrijdboot J22. Voor de beginnende maar ook voor de gevorderde (wedstrijd)zeiler is er genoeg ruimte in ons eigen opleidingstraject. Van beginnende 'mooi-weer-zeiler' tot offshore liefhebbende schipper, het kan allemaal! Naast het zeilen is de U.S. Histos ook rijk aan andere activiteiten. Naast de vele borrels en feesten maken een tal van activiteiten zoals bijvoorbeeld een wintersportvakantie, een toneelvoorstelling of een zanginstructie de U.S. Histos veelzijdig en de perfecte plek om je op allerlei gebieden te ontplooien.

Er valt in Utrecht zelf niet veel te zeilen. Daarom liggen onze boten in havens als Breukelen en Muiderzand. Het vaargebied bestaat echter uit heel Nederland en ver daarbuiten. In de zomer naar het Gardameer met de Lasers, de surfplanken en de catamarans of met het kajuitjacht naar Denemarken zijn geen uitzonderingen. Onze grootste en oudste boot ligt wel in Utrecht. Het is ons verenigingsschip 'De Oude Buis'. Een uniek voormalig binnenvaartschip uit 1923 dat nu volledig is ingericht als sociėteit. Hier houden wij minstens twee maal per week een borrel!

Studeer je of ga je studeren in Utrecht? Denk je er over om lid te worden bij een vereniging in Utrecht? Kun je zeilen en wil je meer leren, lesgeven of wedstrijdzeilen? Kun je al windsurfen maar lijkt de platbodem je bijvoorbeeld ook wel wat? Of heb je altijd al willen leren zeilen? Dan moet je lid worden bij de gezelligste en grootste studentenzeilvereniging van Utrecht, Nederland en misschien wel Europa: de U.S. Histos!

Nieuws

Kom naar de goede doelenborrel van 11 december!

Kom naar de goede doelenborrel van 11 december!

Bestuur der U.S. Histos 08-12-2014 16:55

Lieve leden,

Donderdag 11 december organiseert de PromoCie een goede doelenborrel. Dit jaar zamelen we geld in voor de Live Your Dream Foundation. Zij organiseren sportevenementen voor chronisch zieken. Meer informatie op www.lydfoundation.com

Dinsdag 25 november Metheorielogie

Dinsdag 25 november Metheorielogie

Instructiecommissaris der U.S. Histos 19-11-2014 17:38

Wil jij ook meer in de wolken kunnen zien dan een teddybeer of een olifant? Kom dan naar de meteorologiecursus, gegeven door onze eigen weerspecialisten: Bastiaan von Meijenfeldt en Aleid Oosterwijk. Hierna kan je meepraten over fronten, lagedrukgebieden en meer. Leer alle handige tips om het weer goed te voorspellen. Voorkennis is niet nodig en de avond is gratis om 19:30 op Pnyx.

Inschrijvingen winterkalender geopend

Inschrijvingen winterkalender geopend

Instructiecommissaris der U.S. Histos 16-10-2014 11:50

Na november ook blijven zeilen? Schrijf je in voor de kajuit- en J22 weekenden!
Pak je kans om mee te zeilen op onze mooie kajuitboot op de Zeeuwse wateren tijdens een van de instructieweekenden en/of de Grevelingen Cup (laagdrempelige wedstrijd). Daarnaast kan je mee op onze wedstrijdboot die maandelijks een instructieweekend heeft op het Braassemermeer.

Voor geen van deze weekenden is zeil- en/of wedstrijdervaring nodig, lekker inschrijven dus via de site!

Zedenincidenten centrum Utrecht

Zedenincidenten centrum Utrecht

Bestuur der U.S. Histos 25-09-2014 19:13

Waarde leden,

De politie heeft ons geattendeerd op het volgende. De afgelopen maanden hebben er meerdere zedenincidenten plaatsgevonden in het centrum van Utrecht. De politie adviseert voorzichtigheid 's nachts. Wij willen alle (vrouwelijke) leden adviseren hierop te letten bij het naar huis gaan 's nachts; fiets samen met iemand anders en kies een goed verlichte en zo druk mogelijke route!

Zie ook het bijgevoegde persbericht. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met het bestuur.

We houden jullie de komende tijd zo goed mogelijk op de hoogte van ont... Lees meer

Histos tijdens de UIT

Histos tijdens de UIT

Bestuur der U.S.Histos 12-08-2014 15:25

Als dé studentenzeilvereniging van Utrecht is Histos natuurlijk volop aanwezig tijdens de Utrechtse Introductie tijd. Vier dagen lang wordt er op 'De Oude Buis', ons sociëteitsschip, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat een feestje gebouwd.

Op maandag zijn we natuurlijk te zien in de straatparade.
's Avonds kun je Histos leren kennen tijdens een klassieke Histos-maandagavond-borrel. We stoppen onze gender in de blender dus mix en match met je groepsgenootjes!

Op dinsdag geven we een echte Histos zangborrel tijdens de workshops. Je kunt de... Lees meer

Meer nieuws »