Login:

Wachtwoord vergeten?

♫ Al varen wij voor top en takel, zijn wij nog niet starnakel! ♫

 

Welkom bij U.S. Histos!

Welkom bij de grootste en gezelligste studentenzeilvereniging van Nederland! Met zo’n 450 leden en een eigen vloot van 23 boten kun je letterlijk alle kanten op. Niet alleen voor een super gezellige tijd op ons sociëteitsschip 'De Oude Buis, maar bovenal om de passie voor het zeilen in leven te houden.

De U.S. Histos is letterlijk en figuurlijk een multidisciplinaire vereniging. Je kunt maarliefst zeven verschillende zeildisciplines beoefenen. We zeilen met Lasers, catamaran's (Hobie Tiger), windsurfplanken, polyvalken, een een kajuitjacht (Beneteau First 31.7), platbodem (Skûtsjes) en de wedstrijdboot J22. Voor de beginnende maar ook voor de gevorderde (wedstrijd)zeiler is er genoeg ruimte in ons eigen opleidingstraject. Van beginnende 'mooi-weer-zeiler' tot offshore liefhebbende schipper, het kan allemaal! Naast het zeilen is de U.S. Histos ook rijk aan andere activiteiten. Naast de vele borrels en feesten maken een tal van activiteiten zoals bijvoorbeeld een wintersportvakantie, een toneelvoorstelling of een zanginstructie de U.S. Histos veelzijdig en de perfecte plek om je op allerlei gebieden te ontplooien.

Er valt in Utrecht zelf niet veel te zeilen. Daarom liggen onze boten in havens als Breukelen en Muiderzand. Het vaargebied bestaat echter uit heel Nederland en ver daarbuiten. In de zomer naar het Gardameer met de Lasers, de surfplanken en de catamarans of met het kajuitjacht naar Denemarken zijn geen uitzonderingen. Onze grootste en oudste boot ligt wel in Utrecht. Het is ons verenigingsschip 'De Oude Buis'. Een uniek voormalig binnenvaartschip uit 1923 dat nu volledig is ingericht als sociëteit. Hier houden wij minstens twee maal per week een borrel!

Studeer je of ga je studeren in Utrecht? Denk je er over om lid te worden bij een vereniging in Utrecht? Kun je zeilen en wil je meer leren, lesgeven of wedstrijdzeilen? Kun je al windsurfen maar lijkt de platbodem je bijvoorbeeld ook wel wat? Of heb je altijd al willen leren zeilen? Dan moet je lid worden bij de gezelligste en grootste studentenzeilvereniging van Utrecht, Nederland en misschien wel Europa: de U.S. Histos!

Laatste Nieuws

Vijfenvijftigste kandidaatsbestuur bekend

Bestuur der U.S. Histos @ 15-04-2014 :: 13:29

Vijfenvijftigste kandidaatsbestuur bekend Waarde leden,

Op maandagavond 14 april is het vijfenvijftigste kandidaatsbestuur der U.S. Histos bekend geworden. Alle zeven potentieel kandidaten hebben 'ja' gezegd. Een heugelijk moment! Voor het tweede jaar op rij is het voltallige kandidaatsbestuur in één keer gevormd. Nu is het traditie. Het kandidaatsbestuur is als volgt gevormd:

Voorzitter: Marieke Rotman
Secretaris: Frank de Leeuw
Penningmeester: Pepijn Marcus
Instructiecommissaris: Petra Breddels
Materiaalcommissaris: Sjoerd Bleeker
Buiscommissaris: Peter Klompmaker
Wedstri...
Lees meerH2O vergaderingen!

H2O vergaderingen! @ 12-04-2014 :: 14:53

H2O vergaderingen! Vrienden! Komende weken zal elke woensdag een vergadering omtrent de H2O plaatsvinden. Elke keer zullen er commissies uitgenodigd worden en zijn er verschillende mensen van de organisatie aanwezig. Vind jij het leuk om hier bij te zijn, of heb jij een goed idee? Wees welkom!!! Wo 23-4, 20:00 Roef Wo 30-4, 20:00 Roef Wo 7-5, 20:00 Roef Wo 14-5, 20:00 Roef Wo 21-5, 20:00 Roef Tot dan! H2O commissie 2014Extra AV 8 april 2014

Bestuur der U.S. Histos @ 02-04-2014 :: 12:29

Extra AV 8 april 2014 Waarde Leden,

Hierbij zijn jullie allemaal van harte uitgenodigd op de Extra AV van 8 april aanstaande. We zullen het hebben over het tapsysteem, het prijzenstelsel en de Introlocatie. We zullen stipt om 19.30 van start gaan en je bent vanaf 19.00 welkom. Geef je op via de site om de stukken op papier te ontvangen.

Tot op 8 april.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur StuurloosPotentieel kandidaatsbestuur

Bestuur der U.S. Histos @ 01-04-2014 :: 13:39

Potentieel kandidaatsbestuur Waarde leden,

afgelopen woensdag is het potentieel kandidaatsbestuur gevraagd! Over enkele weken zullen zij laten weten of zij volgend jaar deel uit willen maken van het bestuur.

Het potentieel kandidaatsbestuur ziet er als volgt uit:
Marieke Rotman - voorzitter
Frank de Leeuw - secretaris
Pepijn Marcus - penningmeester
Petra Breddels - instructiecommissaris
Sjoerd Bleeker - materiaalcommissaris
Peter Klompmaker - Buiscommissaris
Isabel Albers - wedstrijdcommissarisOnline inschrijven

Instructiecommissaris der U.S. Histos @ 28-02-2014 :: 15:33

Online inschrijven Waarde leden,

Vanaf vanmiddag 16u is het mogelijk om je online in te schrijven voor activiteiten! Graag wil ik in het bijzonder onder de aandacht brengen: de diverse wedstrijden georganiseerd door de WedCie, het leren zeilen pakket op de Valk, en het zeilen/surfen voor het zuipen. Op deze activiteiten zijn namelijk nog plekken vrij!


Archief

Schrijf zelf » - Meer nieuws »

Histos Jr

Activiteitenagenda

Wedstrijdagenda

Sponsoren

Bavaria
Herman Lieven
Kuiper Watersport
Me-doc
Sonnema
Splash Lease

uu hvu